Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten