Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Koeien in de wei laten lopen

12 mei 2014
Marijke Jansen

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach