Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Roosjes maken voor de Ooyse kermis

19 juni 2014
Merel Lammertink
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Onweer

08 maart 2015
Gerry

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse