Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

De witte juffer van Kwadenoord

03 november 2014
Erica Broers
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf