Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten