Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Op naar Spanje, met Normaal op de achtergrond!

03 december 2015
Michelle van Assen
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer