Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

De Nijmeegse Kermis

26 juni 2014
Joop Noordzij

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze