Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer