Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer