Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias