Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Video

De Nijmeegse Kermis

26 juni 2014
Joop Noordzij

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers