Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk
Galerij

Lepeltje koningin Beatrix

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak