Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo