Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Arnhem

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink