Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Arnhem

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters