Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Op zaterdag ging scheren voor knippen

04 januari 2015
Jan Reijnen
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen