Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh