Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma