Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette