Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder