Onze pannenkoeken zijn GROEN! En dan bedoel ik niet duurzaam en milieu verantwoord, maar letterlijk! Dit komt omdat ik spinazie door het beslag doe. Omdat ik de hoeveelheid spinazie heb opgevoerd over de tijd, merken de kinderen niks vreemds. Nu vinden ze het volkomen normaal dat onze pannenkoeken groen zijn en eten ze ze met heel veel smaak op (gewoon met stroop of suiker erop). Zij blij en ik blij dat ze zo naast wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgen.

Het recept is simpel. Gewoon beslag maken zoals je altijd doet. Spinazie ontdooien (geen a la crème!). Vocht er goed uitdrukken. In beslag doen. Met staafmixer spinazie goed klein door beslag mixen. Gewoon bakken zoals gewend. Suiker en/of stroop erop en smullen maar!

Ps. Verse spinazie kan ook maar daar blijft t vocht dan in, dan moet je misschien wat minder melk gebruiken.

Categories:: Eten en drinken Arnhem

Meer verhalen

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek