Heidevolk zingt over mythen, sagen en legenden uit vervlogen tijden. Tekst en muziek brengen de luisteraar terug naar onze streek toen noestere arbeiders het land bewerkten, dwaallichten de nacht plaagden en de natuur ongerept was. Ook liederen over strijd en verzet tegen overheersers zijn onderwerpen die terugkomen in de muziek. Zoals de Bataven die rebelleerden tegen het Romeinse Rijk en de Saksen die vochten tegen Karel de Grote.

Maar zoals altijd na een lange dag hard werken is er ook tijd voor een biertje. Teksten als “Het Bier Zal Weer Vloeien”, “Hulde Aan de Kastelein” en “Drankgelag” worden dan ook uit volle borst meegezongen. Al deze thema’s zijn verwerkt in een pot stevige metal muziek gecombineerd met melodische en folkloristische elementen. Kort samengevat Folk Metal.

 

De bijdrage aan “Een Wagen Vol Verhalen” kent als middelpunt “Het Geldersch Volkslied” met de tekst van Jan van Riemsdijk en de muziek van Heidevolk. Daarnaast is er aan enkele nummers een akoestische draai gegeven. Dit is goed bevallen en Heidevolk is dan ook druk aan het plannen om een akoestisch album op te gaan nemen.

 

Video
Categories:: Muziek Arnhem Sage Legende

Meer verhalen

Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak