In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

IJzersterk in duurzaam werk!

05 december 2014
Smederij Hissink