In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert