In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Soci√ęteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich