In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers