In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink