In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans