Hallo daar!

Welkom vanuit onze nieuwe wagen vol Verhalen! Vanaf 4 januari gaan we weer 12 weken lang door Gelderland rijden op zoek naar de mooiste verhalen over tradities en gebruiken. Een winterse serie dus, met misschien wel mooie sneeuwwitte plaatjes op onze routes. En daar is onze oude vertrouwde Engelse paardentram  niet zo geschikt voor. Maar geen nood  want Berry en Wijnand hebben nog een hele serie andere prachtige wagens waar we uit konden kiezen. En dus rijden we straks rond in de Voorthuizer paardentram. Kan het Gelderser?!

Hij was wel een tikkeltje leeg en een beetje saai, dus we hebben er een gypsygevoel ingelegd. Vonden we wel toepasselijk. Want we zijn tenslotte ook een beetje zigeuners die rondrijden, overal neerstrijken,  mooie verhalen vertellen en lokale muzikanten een lied over hun streek laten zingen.  En we vinden de wagen na de 'make over' een heerlijke plek geworden om onze gasten te ontvangen. Ik voel me er in ieder geval helemaal thuis in!

Een nieuwe wagen betekende ook een beetje een andere invulling. De paarden krijgen wat meer rust en ik moet meer aan het werk! Om toch genoeg van de omgeving te laten zien, stap ik af en toe op een Solex. Valt niet mee trouwens zo'n Solex. Een klein beetje gedoe is het wel om die motor op, maar vooral van het voorwiel te krijgen. Maar ik heb al een keer geoefend en dat ging niet slecht :-).

Oude vertrouwde rubrieken als het streekgerecht, het ambacht  en het gebruikenluik zijn ook dit seizoen weer onderdeel van het programma. We zijn heel benieuwd wat jongeren vinden van 'oude tradities'. Kunnen ze daar nog wat mee en geven ze er misschien een nieuwe draai aan? Het kan niet anders of deze rubriek gaat verrassende ontmoetingen tussen 'toen & nu' opleveren.

Ik kan niet wachten! Dus tot 4 januari op tv! 

Groetjes, Renate

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Bloempap

26 februari 2015
van Dale
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen