Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Categories:: Eten en drinken Achterhoek Familietraditie

Meer verhalen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak