Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Categories:: Eten en drinken Achterhoek Familietraditie

Meer verhalen

Galerij

Lepeltje koningin Beatrix

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling

Keltische horoscoopbomen in Zevenaar

08 februari 2016
Ton van den Beld

Nog één keer Oerend Hard

29 april 2015
Jan Colijn

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman