Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Categories:: Eten en drinken Achterhoek Familietraditie

Meer verhalen

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Video

Smoks Hanne

08 augustus 2014
Harry Somsen

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker