Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz
Video

Halloween, hier moet je bij zijn !

29 oktober 2015
Roor de Gans

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Elke viool de naam van een vrouw

23 februari 2015
Kees Wijnhoud