Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën