Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld