Een optocht en meer in Klarenbeek!

In Klarenbeek, tussen Apeldoorn en Zutphen, leeft het carnaval! In dit kleine plaatsje van 3500 inwoners, wat is opgesplitst in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst, leeft het carnaval. Vier dagen lang is het er feest! CV De neutenkrakers, in 1968 opgericht, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Hun residentie "het Krakershol" De Nieuwe Zweep, is sinds die tijd hun onderkomen. Vele andere activiteiten vinden er plaats zoals de prinsverkiezing, feesten en lokale activiteiten van De Neutenkrakers.

 

Programma Carnaval:

Donderdag avond vind het bouwerscafe plaats, hier komen veel deelnemers van de optocht samen om het carnavalsweekend te openen. Hier wordt ook de proclamatie van de prins voorgelezen. En bereid ieder zich voor op een fantastisch weekend.

Vrijdag is het feest voor de kinderen en de jeugd van Klarenbeek, Speciale doe, spel en (carnaval) disco voor de kleinste en natuurlijk de echte carnavals disco voor de jeugd.

 

OPTOCHT:

Zaterdag is de dag van een van de grootste optochten van Gelderland. Met meer dan 1000 deelnemers gaat de optocht door het dorp. Veel verenigingen zijn hierbij betrokken en vele creaties komen aan bod. Zoals grote en kleine praalwagens, grote en kleine loopgroepen en zeker veel jeugd! Het bijzondere aan deze optocht is dat er geen enkele vorm van reclame is! Alleen maar vermaak voor het publiek! Wanneer u naar deze optocht komt kijken raden wij aan, indien mogelijk met de fiets te komen, natuurlijk zijn er parkeer mogelijkheden maar wees er dan op tijd bij. De optocht start om 13.00 uur bij het station van Klarenbeek en komt rond 14.30 uur aan bij residentie "het Krakershol". Hier zal het carnavals feest losbasten en spanning oplopen voor de prijsuitreiking die rond de klok van 17.30 uur plaats vind.

Al jaren is de zaterdagavond een groot feest en zijn de kaarten in zeer korte tijd uitverkocht. Met de grote feesttent en de 2 zalen kunnen 2000 carnavalisten hun feest vieren.

Zondagavond vieren CV De Neutenkrakers hun feest, zoals velen zeggen de gezelligste, "Carnaval Het Foute Feessie" Zaal 1 en zaal 2 zijn dan flink bezet met 500 carnavalisten!

Voor alle activiteiten, informatie en de route van de optocht kunt u terecht op: www.cvdeneutenkrakers.nl

Categories:: Evenementen Carnaval Klarenbeek Optocht Februari

Meer verhalen

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak