Een optocht en meer in Klarenbeek!

In Klarenbeek, tussen Apeldoorn en Zutphen, leeft het carnaval! In dit kleine plaatsje van 3500 inwoners, wat is opgesplitst in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst, leeft het carnaval. Vier dagen lang is het er feest! CV De neutenkrakers, in 1968 opgericht, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Hun residentie "het Krakershol" De Nieuwe Zweep, is sinds die tijd hun onderkomen. Vele andere activiteiten vinden er plaats zoals de prinsverkiezing, feesten en lokale activiteiten van De Neutenkrakers.

 

Programma Carnaval:

Donderdag avond vind het bouwerscafe plaats, hier komen veel deelnemers van de optocht samen om het carnavalsweekend te openen. Hier wordt ook de proclamatie van de prins voorgelezen. En bereid ieder zich voor op een fantastisch weekend.

Vrijdag is het feest voor de kinderen en de jeugd van Klarenbeek, Speciale doe, spel en (carnaval) disco voor de kleinste en natuurlijk de echte carnavals disco voor de jeugd.

 

OPTOCHT:

Zaterdag is de dag van een van de grootste optochten van Gelderland. Met meer dan 1000 deelnemers gaat de optocht door het dorp. Veel verenigingen zijn hierbij betrokken en vele creaties komen aan bod. Zoals grote en kleine praalwagens, grote en kleine loopgroepen en zeker veel jeugd! Het bijzondere aan deze optocht is dat er geen enkele vorm van reclame is! Alleen maar vermaak voor het publiek! Wanneer u naar deze optocht komt kijken raden wij aan, indien mogelijk met de fiets te komen, natuurlijk zijn er parkeer mogelijkheden maar wees er dan op tijd bij. De optocht start om 13.00 uur bij het station van Klarenbeek en komt rond 14.30 uur aan bij residentie "het Krakershol". Hier zal het carnavals feest losbasten en spanning oplopen voor de prijsuitreiking die rond de klok van 17.30 uur plaats vind.

Al jaren is de zaterdagavond een groot feest en zijn de kaarten in zeer korte tijd uitverkocht. Met de grote feesttent en de 2 zalen kunnen 2000 carnavalisten hun feest vieren.

Zondagavond vieren CV De Neutenkrakers hun feest, zoals velen zeggen de gezelligste, "Carnaval Het Foute Feessie" Zaal 1 en zaal 2 zijn dan flink bezet met 500 carnavalisten!

Voor alle activiteiten, informatie en de route van de optocht kunt u terecht op: www.cvdeneutenkrakers.nl

Categories:: Evenementen Carnaval Klarenbeek Optocht Februari

Meer verhalen

Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer