In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers