In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Audio

Dankdag en biddag

08 maart 2015
Theo van Dalen

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar