In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen