In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol