In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Soci√ęteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus