In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik