In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias