In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen