Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Een glas in lood raam geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Bij het ontwerp kan men zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën.
 
Restauratie
In sommige gevallen moet een glas in lood raam gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achtergelaten. Bij restaureren wordt het raam geheel uit elkaar gehaald en weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het originele glas wordt hergebruikt, kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw en men kan er weer decennia van genieten.

Brandschilderen
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek die vooral werd toegepast ter verfraaiing van kerken en herenhuizen. Het spel van licht, kleur en glas heeft mensen altijd gefascineerd. Door de schildertechniek op glas is het mogelijk realistische of abstracte taferelen te creëren. Hiermee kan men een raam een persoonlijk karakter geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiewapen, cadeau's voor huwelijk of geboorte, bedrijfslogo maar ook aan een grafmonument.

Atelier 't Aanzicht heeft zich sinds 2001 onder andere gespecialiseerd in het vervaardigen, ontwerpen en restaureren van ambachtelijk glas in lood. Hierbij is oog voor detail en wordt persoonlijke aandacht geschonken bij het ontwerpen, adviseren en vervaardigen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Atelier 't Aanzicht, een oud ambacht in een historisch stadje waar passie de drijvende kracht is.

Video
Categories:: Ambachten Bredevoort

Meer verhalen

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere