Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Een glas in lood raam geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Bij het ontwerp kan men zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën.
 
Restauratie
In sommige gevallen moet een glas in lood raam gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achtergelaten. Bij restaureren wordt het raam geheel uit elkaar gehaald en weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het originele glas wordt hergebruikt, kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw en men kan er weer decennia van genieten.

Brandschilderen
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek die vooral werd toegepast ter verfraaiing van kerken en herenhuizen. Het spel van licht, kleur en glas heeft mensen altijd gefascineerd. Door de schildertechniek op glas is het mogelijk realistische of abstracte taferelen te creëren. Hiermee kan men een raam een persoonlijk karakter geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiewapen, cadeau's voor huwelijk of geboorte, bedrijfslogo maar ook aan een grafmonument.

Atelier 't Aanzicht heeft zich sinds 2001 onder andere gespecialiseerd in het vervaardigen, ontwerpen en restaureren van ambachtelijk glas in lood. Hierbij is oog voor detail en wordt persoonlijke aandacht geschonken bij het ontwerpen, adviseren en vervaardigen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Atelier 't Aanzicht, een oud ambacht in een historisch stadje waar passie de drijvende kracht is.

Video
Categories:: Ambachten Bredevoort

Meer verhalen

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts