Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Categories:: Eten en drinken Zelhem Slacht Vlees November

Meer verhalen

Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

Nog één keer Oerend Hard

29 april 2015
Jan Colijn

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Elke viool de naam van een vrouw

23 februari 2015
Kees Wijnhoud

Een verzetskruis ontvangen

09 juni 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen