Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Categories:: Eten en drinken Zelhem Slacht Vlees November

Meer verhalen

VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak