Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis