Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Galerij

Olde Wievenbrood

29 juli 2015
Paul Hoftijzer

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert