Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink

Bloempap

26 februari 2015
van Dale
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed