Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
VideoGalerij

Papier scheppen in Middelste Molen

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug
Video

De witte juffer van Kwadenoord

03 november 2014
Erica Broers
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek