Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

IJzersterk in duurzaam werk!

05 december 2014
Smederij Hissink
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer