Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Koeien in de wei laten lopen

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak