Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten