Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink