Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)
Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich