Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd