Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer