Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Kerkklok Niftrik luidt weer voor overledene

11 februari 2016
Hans van den Hoorn
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek
VideoGalerij

Papier scheppen in Middelste Molen

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen