Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
VideoGalerij

Papier scheppen in Middelste Molen

08 mei 2014
Gerda Bijzet

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer