Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere