Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak