Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt