Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster
Video

Optocht met historische tractoren

18 juni 2014
Annie de Groot

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen

Machinist stoomgemaal De Tuut

11 mei 2014
Wim Monnich

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink