Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen