Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer