Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen