Slot Loevenstein opent haar poorten. Komende zaterdag is iedereen welkom om de geschiedenis en tradities van de streek te beleven.

Proef de het Bommelaar mispelbier van Sil Sanders-Geluk. Gemaakt van koekjes, die weer gemaakt zijn van de typisch Zaltbommelse mispels. Na 60 jaar wordt daarmee weer bier gebrouwen in Bommel.

Luister naar de band Pyrolysis uit Zaltbommel. De folkrockband brengt in de uitzending van Een wagen vol verhalen een ode aan Zaltbommel met het nummer Between the Rivers. Dit en meer nummers uit hun reportoire zijn zaterdag te horen in het slot.

Valkenier Jelmer Hoekstra uit Culemborg komt met zijn roofvogels om te vertellen over de valkerij. Dat deed hij in het eerste seizoen van Een wagen vol verhalen op tv ook.

Slot Loevestein

Dirc Loef van Horne in 1361 het kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen.Gidsen vertellen in het kasteel korte verhalen, bijvoorbeeld over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Bezoekers krijgen een persoonlijke sleutel waarmee ze audiofragmenten kunnen starten, spellen kunnen spelen en ruimtes kunnen openemen. Kinderen kunnen verkleden tot ridder of jonkvrouw. Kijk op de website voor info: www.loevestein.nl

Layer wandeling

Wandel met uw smartphone door het kasteel en ontrafel de geheimen van Slot Loevestein. Loop met smartphone of tablet om het slot en geniet van de historische verhalen bij de plek waar u staat. Weten hoe het werkt? Kijk dan op mijngelderland.nl.

Gelredagen

De Gelredagen worden sinds september georganiseerd op historische locaties. Tot eind vorig jaar waren de dagen gekoppeld aan het tv programma Ridders van Gelre. Sinds januari staan de tradities uit de uitzending van Een wagen vol verhalen centraal. Bezoekers kunnen de onderwerpen uit de uitzending zien, proeven en doen en beleven de spannende geschiedenis van de streek. De Gelredagen worden ondersteund door Erfgoed Gelderland, RBT Kan en het Nederlands Openluchtmuseum.

Op radio Gelderland is tussen 8.00 en 13.00 uur live verslag te horen van het evenement.

Adres: Loevestein 1 in Poederoijen. 

Entree: gratis (van 10.00 uur tot 13.00 uur)

Categories:: Redactioneel Gelredagen

Meer verhalen

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer