Slot Loevenstein opent haar poorten. Komende zaterdag is iedereen welkom om de geschiedenis en tradities van de streek te beleven.

Proef de het Bommelaar mispelbier van Sil Sanders-Geluk. Gemaakt van koekjes, die weer gemaakt zijn van de typisch Zaltbommelse mispels. Na 60 jaar wordt daarmee weer bier gebrouwen in Bommel.

Luister naar de band Pyrolysis uit Zaltbommel. De folkrockband brengt in de uitzending van Een wagen vol verhalen een ode aan Zaltbommel met het nummer Between the Rivers. Dit en meer nummers uit hun reportoire zijn zaterdag te horen in het slot.

Valkenier Jelmer Hoekstra uit Culemborg komt met zijn roofvogels om te vertellen over de valkerij. Dat deed hij in het eerste seizoen van Een wagen vol verhalen op tv ook.

Slot Loevestein

Dirc Loef van Horne in 1361 het kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen.Gidsen vertellen in het kasteel korte verhalen, bijvoorbeeld over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Bezoekers krijgen een persoonlijke sleutel waarmee ze audiofragmenten kunnen starten, spellen kunnen spelen en ruimtes kunnen openemen. Kinderen kunnen verkleden tot ridder of jonkvrouw. Kijk op de website voor info: www.loevestein.nl

Layer wandeling

Wandel met uw smartphone door het kasteel en ontrafel de geheimen van Slot Loevestein. Loop met smartphone of tablet om het slot en geniet van de historische verhalen bij de plek waar u staat. Weten hoe het werkt? Kijk dan op mijngelderland.nl.

Gelredagen

De Gelredagen worden sinds september georganiseerd op historische locaties. Tot eind vorig jaar waren de dagen gekoppeld aan het tv programma Ridders van Gelre. Sinds januari staan de tradities uit de uitzending van Een wagen vol verhalen centraal. Bezoekers kunnen de onderwerpen uit de uitzending zien, proeven en doen en beleven de spannende geschiedenis van de streek. De Gelredagen worden ondersteund door Erfgoed Gelderland, RBT Kan en het Nederlands Openluchtmuseum.

Op radio Gelderland is tussen 8.00 en 13.00 uur live verslag te horen van het evenement.

Adres: Loevestein 1 in Poederoijen. 

Entree: gratis (van 10.00 uur tot 13.00 uur)

Categories:: Redactioneel Gelredagen

Meer verhalen

Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay