Slot Loevenstein opent haar poorten. Komende zaterdag is iedereen welkom om de geschiedenis en tradities van de streek te beleven.

Proef de het Bommelaar mispelbier van Sil Sanders-Geluk. Gemaakt van koekjes, die weer gemaakt zijn van de typisch Zaltbommelse mispels. Na 60 jaar wordt daarmee weer bier gebrouwen in Bommel.

Luister naar de band Pyrolysis uit Zaltbommel. De folkrockband brengt in de uitzending van Een wagen vol verhalen een ode aan Zaltbommel met het nummer Between the Rivers. Dit en meer nummers uit hun reportoire zijn zaterdag te horen in het slot.

Valkenier Jelmer Hoekstra uit Culemborg komt met zijn roofvogels om te vertellen over de valkerij. Dat deed hij in het eerste seizoen van Een wagen vol verhalen op tv ook.

Slot Loevestein

Dirc Loef van Horne in 1361 het kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen.Gidsen vertellen in het kasteel korte verhalen, bijvoorbeeld over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Bezoekers krijgen een persoonlijke sleutel waarmee ze audiofragmenten kunnen starten, spellen kunnen spelen en ruimtes kunnen openemen. Kinderen kunnen verkleden tot ridder of jonkvrouw. Kijk op de website voor info: www.loevestein.nl

Layer wandeling

Wandel met uw smartphone door het kasteel en ontrafel de geheimen van Slot Loevestein. Loop met smartphone of tablet om het slot en geniet van de historische verhalen bij de plek waar u staat. Weten hoe het werkt? Kijk dan op mijngelderland.nl.

Gelredagen

De Gelredagen worden sinds september georganiseerd op historische locaties. Tot eind vorig jaar waren de dagen gekoppeld aan het tv programma Ridders van Gelre. Sinds januari staan de tradities uit de uitzending van Een wagen vol verhalen centraal. Bezoekers kunnen de onderwerpen uit de uitzending zien, proeven en doen en beleven de spannende geschiedenis van de streek. De Gelredagen worden ondersteund door Erfgoed Gelderland, RBT Kan en het Nederlands Openluchtmuseum.

Op radio Gelderland is tussen 8.00 en 13.00 uur live verslag te horen van het evenement.

Adres: Loevestein 1 in Poederoijen. 

Entree: gratis (van 10.00 uur tot 13.00 uur)

Categories:: Redactioneel Gelredagen

Meer verhalen

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard