De wagen vol verhalen rijdt 2e Paasdag door het oosten van de Achterhoek. Presentatrice Renate Schutte gaat in deze aflevering Knokken met hokken en paaseieren zoeken in Winterswijk.

Pasen
Thema van deze aflevering vanuit de Achterhoek is Pasen. Zo is er een reportage over het openingskoor van de Matthäus Passion. Onder leiding van dirigent Emile Engel wordt dit gevormd door de kinderen uit groep 8 van de Sint Jozef basisschool uit Zieuwent. Een een oud-slagerszoon vertelt over het 'pronken met de paasos' wat vroeger in de week voor Pasen gebeurde.

Nieuw in deze serie is de rubriek 'Het gebruikenluik', waarin kinderen vertellen over hun gebruiken en tradities rondom het thema. Wat gebeurde er tijdens Pasen? En waarom verstoppen we eigenlijk eieren met Pasen? Kinderen uit groep 2 en 6 nemen u mee in hun kijk op het Paasverhaal!

Nägelholt

Net als in het eerste seizoen van 'Een wagen vol verhalen' proeven we een gerecht uit de regio, in deze aflevering is dat Stimpstamp met Nägelholt. Een Achterhoekse stamppot met gedroogd rundvlees. De naam Nägelholt is ontstaan doordat een stuk gezouten vlees te drogen werd gehangen aan een spijker (nägel), hierdoor werd het vlees zo droog als hout (holt). Verder maken we kennis met het internationale noaberschap in Winterswijk-Woold en laten plattelandsjongeren zien hoe sportief ze zijn in de wedstrijd 'Knokken met hokken'. Met het onvervalste geluid van Sandra Vanreys beleven we de rit met nog meer plezier!

Kijk hier de uitzending

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak