Aan de etenstafel worden herinneringen gekweekt. Dat hoeven niet eens herinneringen te zijn aan het eten zelf, maar vooral ook aan het gezelschap of het ritueel rondom dat eten.

Gooi bijvoorbeeld het woord draadjesvlees eens in de groep en je krijgt twintig verhalen te horen over hoe dat bereid werd thuis en wanneer. Of misschien at u thuis wel iedere maandag rode kool en heeft u daar een al dan niet prettige herinnering aan. Die herinneringen gaan we in onze nieuwe serie van 'Een wagen vol verhalen' optekenen. Heeft u een mooie/leuke/bijzondere herinnering aan eten? Laat het ons weten! Tip de redactie

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Keltische horoscoopbomen in Zevenaar

08 februari 2016
Ton van den Beld

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Op naar Spanje, met Normaal op de achtergrond!

03 december 2015
Michelle van Assen

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart