Bij ons was het vroeger heel normaal dat er glazen met sigaretten op tafel stonden. Die waren voor het bezoek. Hier zaten meestal 3 verschillende soorten sigaretten in (Belinda, Caballero, met of zonder filter) en meestal 1 of 2 bolknak sigaren voor de mannen. Deze glazen werden de hele avond bijgevuld.

Je hoefde niet te vragen wat de dames wilden drinken, op verjaardagen dronken zij altijd bowl. Dit werd gemaakt met grote, goedkope flessen rode wijn, puur voor de kleur. Daarnaast ging er fruit in, geen vers fruit maar gewoon uit blik. Hier bovenop een beetje slagroom en de verjaardag was compleet!

Voor mannen stonden er standaard al zo’n 6 flesjes bier klaar in het midden van de tafel.

Verjaardagen begonnen veel vroeger, rond 19.00 uur. Na de koffie ging je eerst samen de kopjes afwassen. Ook als je wegging, rond 22.00 uur, hielp al het bezoek mee met opruimen en afwassen. Het was zo dat als er 1 iemand opstond om weg te gaan, de rest ook meteen weg ging. Je wilde niet als eerste weggaan maar het was ook niet gebruikelijk om daarna nog heel lang te blijven zitten.

Gerelateerde verhalen

Verjaardagstaart maken Verjaardagstaart maken
Zaklopen Zaklopen

Categories:: Van wieg tot graf Verjaardag Nunspeet Drank

Meer verhalen

Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink